Een e-mailhandtekening is belangrijker dan je denkt. Je bespaart er tijd mee, het geeft een professionele uitstraling én het nodigt klanten om snel contact met je op te nemen.

Zo'n handtekening bevat geen echte handtekening met een balpen, maar bijvoorbeeld wel:

• Naam + familienaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • optioneel: website-adres, Facebook/Instagram-pagina, logo,...

Om tijd te besparen, kan je een automatische handtekening instellen. Deze wordt telkens automatisch toegevoegd aan het einde van elke e-mail. Zo hoef je deze niet telkens opnieuw te typen als je een e-mail wil versturen.

Hoe kan je best een automatische e-mail instellen?

Via Gmail

1. Log in op je Gmail-account
  2. Klik op 'Instellingen' (het kleine tandwiel rechtsboven in het scherm)
  3. Scroll naar beneden tot bij het item 'Handtekening' en vink het volgende vakje aan: 'Toevoegen aan het einde van elke e-mail'
  4. Voeg je naam en contactgegevens toe
  5. Scroll naar beneden en klik op 'Wijzigingen opslaan'
  6. Je handtekening verschijnt nu automatisch onderaan al je e-mails!

Via Outlook

1. Open Outlook en navigeer naar de handtekening-editor:
  •  Via het Outlook-programma op je computer: klik op 'Bestand' in het menu linksboven en vervolgens op 'Opties' in de menubalk links. Klik vervolgens op 'E-mail' en dan op 'Handtekeningen'. Onder het venster linksboven klik je op 'Nieuw' en omschrijf je de handtekening. In het venster onderaan voeg je je naam en je contactegegevens in. Klik op 'OK' om op te slaan.
  • Via de webmail: Klik op 'Instellingen' (het kleine tandwiel rechtsboven in het scherm) en indien nodig op 'Alle Outlook-instellingen weergeven'. Klik vervolgens op 'E-mail' en dan op 'Opstellen en beantwoorden'. Voeg je naam en contactgegevens in. Vink ook het vakje hieronder aan om deze handtekening automatisch aan je mails toe te voegen.
  • Je handtekening verschijnt nu automatisch onderaan alle nieuwe mails die je opstelt.

Voor geavanceerde handtekeningen kan je ook gebruik maken van online tools zoals https://www.boostmymail.com.