Er bestaan heel wat misverstanden over zonnepanelen. Veel mensen hebben schrik dat zonnepanelen niet langer rendabel zijn sinds het afbouwen van de subsidies en groenestroomcertificaten. Maar niets is minder waar. Enkele goede redenen:

• Een zonne-installatie heb je al vanaf 4.500 euro, de helft minder dan vroeger.
  • Afhankelijk van je investering en je rendement, is je investering terugbetaald na 5 à 9 jaar.
  • De opbrengst + besparing na 25 jaar kan oplopen tot meer dan 20.000 €.
  • De energie-efficiëntie van zonnepanelen is fiks gestegen. De panelen hoeven niet langer 100% naar het zuiden of zuiden of zuidwesten gericht te zijn om energie te produceren.
  • Je bent je niet afhankelijk van de stijging van prijzen bij fossiele brandstoffen, wat ongeveer 4% bedraagt over de afgelopen 5 jaar.
  • Je produceert je eigen energie, dus je energiefactuur daalt spectaculair. En die energie is dan ook nog eens 100% groen!

Wie voor eind 2020 zonnepanelen installeert, kan bovendien nog 15 jaar lang profiteren van de financieel voordelige regeling met een terugdraaiende meter!