Contactlijsten besparen je veel tijd bij het verzenden van massa-e-mails.

Hier zijn enkele voorbeelden van contactlijsten die u wellicht nuttig vindt:

- Mijn vooruitzichten
    - Mijn klanten wiens projecten in uitvoering zijn
    - Mijn Frans- of Nederlandstalige klanten

Op Gmail

Voor het verzenden van e-mail naar een aantal correspondenten kunt u met Gmail lijsten maken met behulp van labels.

Klik op het 9-kubus pictogram in de rechterbovenhoek van Gmail en selecteer Contacten.

Om een nieuwe groep te creëren, moet je een label aanmaken. Klik op de link Label aanmaken in de linkerkolom van de Contact Manager.

Er verschijnt een venster dat u vraagt om het nieuwe label een naam te geven (de naam van uw lijst)... Hier maken we een lijst om de e-mailadressen van de eigenaars die werk in uitvoering hebben te groeperen. Typ het en klik op Opslaan.

Uw label is gemaakt. Het wordt nu weergegeven in de linkerkolom van de Contacten pagina.

Uw contacten worden dan geïdentificeerd door hetzelfde label: ze vormen een groep.

Wanneer u een e-mail wilt verzenden, hoeft u alleen maar de naam te typen in de velden Aan, Cc of Bcc in het nieuwe berichtvenster. Gmail biedt u dan de bijbehorende vermeldingen in de contactlijst aan, inclusief groepen of labels.

Maak zoveel lijsten als u wilt en bespaar tijd!

In Outlook

Klik in de navigatiebalk op Contacten.

Klik dan op "Nieuwe Contactgroep".

Geef uw contactgroep een naam.

Klik op Leden toevoegen en voeg vervolgens mensen toe uit uw adresboek of contactlijst. Om een persoon toe te voegen die niet in uw adresboek of contactlijst staat, selecteert u Nieuwe e-mailcontactpersoon.

Klik op Opslaan en Sluiten.

U kunt deze contactgroepen later eenvoudig bewerken door leden toe te voegen of te verwijderen.

Zodra u uw contactpersonenlijst hebt aangemaakt, kunt u binnen enkele minuten massaal e-mails versturen!

Om efficiënter te zijn in uw e-mailverzending en om uw prospects en klanten precies te kunnen aanspreken, adviseren wij u gebruik te maken van databasemanagement-tools zoals Teamleader. Door uw e-mails met Teamleader te versturen, kunt u ook zeer nuttige statistieken verkrijgen, zoals de openingsgraad van uw e-mails. U kunt ook automatisch e-mails versturen. Zeer nuttig voor herinneringen aan onbetaalde facturen.

Wat handig!